Калифорнийско рокче за парти на скалите


Rooney

“Eureka”

калифорнийско рокче

Присъда: 2/5

Ако бандата ти се казва Rooney, няма как да не звучиш стабилно. Всички очакват от теб музиката ти да бъде шумна, агресивна, яка. И естествено, да си някъде близо до „Кроки” в западна Британия.

Нищо общо. Ако случайно не си ги чувал, Rooney са сладникава калифорнийска банда, която има доста интересна, даже странна комерсиална история. Благодарение на концертите си успяват да си осигурят прилична групичка фенове, записват няколко демота и създават доста шум около себе си, главно в Ел Ей и Анахайм. Колкото и изтъркано да звучи – това върши работа и подписват договор с Geffen през 2003 г. Всичко върви супер – тяхно парче влиза в сериала „Ориндж Каунти”, вторият им албум дебютира директно под #42 в САЩ и други такива успехи, които сполетяват невсеки.

В момента обаче нещата са тотално на другия полюс – момчетата са без договор с голям лейбъл и издават новия албум Eureka чрез своята компания California Dreamin’. Няма ревюта на тавата в големи списания, преобладават тези в блогове и инди издания, няма шумна промоция и интервюта, като изключим факта, че седмица преди да могат да бъдат купени, парчетата им се слушаха безплатно в МайСпейс, но доколкото си спомням без особена подкрепа от самия сайт.

Още малко интересни неща за вокала Робърт – племенник е на Франсиз Форд Копола, братовчед на Никалъс Кейдж и има съвсем не-малка роля в култовия за времето си тийн филм „Дневниците на принцесата”.

Мисля, че всичко казана дотук създава не-лоша представа за албума – сладникав, на места дори лигав калифорнийски поп-рок. По обложката пък си личи, че има нещо и от спокойното психо блаженство на 60-те и LSD поколението. Приятни раздвижени сърфаджийски мелодийки, добри, но непретенциозни вокали, палаво темпо и ретро полъх – албумът на Rooney – Eureka, никак не е лош и става за неангажиращо фонче. Не очаквай някаква гениалност от момчетата – catchy мелодийки, които можеш да си припяваш, позитивно настроение и свеж саунд – перфектни са за парти край морските скали:

Cheers,

Judge Shen

Posted on юли 17, 2010, in Албуми. Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: