Сряда е… ден за метъл! Maiden, Sevenfold, FF \m/


Ем чи ко! Стига лиготии, време е за малко метъл! При това чисто нов и при това супер як!
Последната седмица излезнаха страхотни неща в жанра, но за да не те отегча трябваше да избера три от най-заслужаващите внимание. Спрях се на по-мелодичните неща, на по-известните и на по-разнообразните. Ако не слушаш метъл – продължавай да четеш, защото това, което ще чуеш наистина трябва да се види! Защото не знам за парчетата, но клиповете са зрелищни и брутални.


Само в рамките на пет минути, Iron Maiden успяха тотално да разбарабичкат представите ми за тях. От група, която уважавам най-вече заради стабилното звучене и текстовете, но чието място смятам, че е в миналото, Мейдън се превърнаха в най-яката метъл банда! Тежък саунд и сай-фай клип (Satellite 15… The Final Frontier), при това съвсем прилично направен – безценно! Не знам някой друг в жанра да е посягал на екстратерестриалната тематика толкова надълбоко, но е факт, че бандата е с трите крака в 2010-та и продължава напред… нищо, че новата мутация на Еди е по-грозна от незаконното дете на Хищника от Пришълеца и в крайна сметка унищожава нашата планета, въпреки усилията на GreenPeace. Самата песен също е супер:

Друга зрелищна история разказва и следващото видео – Nightmare на постоянно променящите се Avenged Sevenfold. Този път саундът е доста по-тежък, въпреки по-мелодичните вокали, а клипът е в друг любим жанр – хорър! Ако бяха изрязали и кадрите, в които показват членовете на бандата щеше да е номер 1. Иначе припева ще накара милиони емо девойки да си размажат грима със сълзи – като цяло песента е доста силна и комерсиална. Към видеото има забележки, но също става:

В Powershifter пък, железарките Fear Factory са подходили по-пестеливо към бюджета за клип, но не и към звук. Трима души стоят зад работата по видеото, кадрите за което са направени по време на лондонски лайв на бандата. Трябва да се спомене, че официално видеото е само за онлайн употреба:

Cheers,

Judge Shen.

Posted on юли 20, 2010, in Нови парчета. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: