Новата касапница от Bring Me The Horizon – There Is A Hell…


 

Метълкор или алтърнатив? Bring Me The Horizon определено свирят алтърнатив, който има за цел да изкара на преден план най-добрия метъл, който може да съществува през 2010 г. И определено им се удава. Преди 2-3 години те нашумяха като че ли от нищото и се превърнаха в едни от флагманите на майспейс музиката – алтърнатив поколението, което обича калифорнийския аутфит, бруталните рифове, побъркващите синтезатори и крещящите вокали. Suicide Season бе едва вторият им албум и излезе през 2008/2009 г., и превърна момчетата от Шефийлд в истински звезди.

Рано или късно е време и за следващата крачка – втора тава, която да определи бъдещето ти – дали крачката ще бъде към Рая или към Ада. Ако съдим по заглавието, бандата вече е запозната с условията в „двата комплекса“ – третият им албум се казва There Is a Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is a Heaven, Let’s Keep It a Secret. Супер як албум! Всъщност той е и единственото интересно заглавие в кънтри-порно седмицата, която американците са си спретнали в топ 20 на чарта по продажби на Billboard. There is a Hell показва всичко най-добро от съвременната метъл музика, без в същото време да бъде прекалено тежък, пълен е с тонове мелодия, които обаче в никакъв случай не го правят по-лигав, парчетата почти не следват класическата структура, имат доста части и всякакви ирически отколонения, за които се сетите, но това не ги прави отнесени…

Ако трябва да сравнявам, новата тава на петимата грозника ги качва на съвсем ново ниво. Ако Suicide Season ги сложи на първите редици на тежката музика, то тази тава трябва да ги вкара завинаги в историята. Тук всичко е по-добро от преди – пеенето, свиренето, дори текстовете и аранажимента. Няма слабо парче, макар, че 12-те трака доста да се различават един от друг.И все пак има няколко елемента, които ги свързват – брутална енергия, която наистина зарежда; тонвое мелодии, които се набиват в главата още от първото слушане; метълът им е силен, но не е суров, а си звучи пипнат и най-важното – супер много контраст в звученето в рамките на дори една песен.

Първият трак в албума There is Hell…, нищо, че си е шест-минутен опус, за мен си е чисто интро, което като че ли ни брийф-ва какво ни чака в следващите 53 минути. Лирично начало с китарка, мид темпо с яростен куплет, супер мелодична част, спирка за да се включат мацки, звучащи и най-вероятно изглеждащи като девическия хор на Private Ent. Следва силно синт-денс настроение, отново спиране, а последните минута и половина са просто маниакални. С BMTH и новия им албум просто няма скучна секунда:

BMTH – Crucify Me

Момчетата обаче са наточили здраво китарите за следващото парче – Anthem – по перфектен начин представящ целия контраст, който е и специфичната черта на албума – брутално дране на куплета и хипер мелодичен припев след това:

BMTH – Anthem

Стигаме и до първия сингъл от новата тава – суперизпипано парче, което ако трябва да съм честен, си и звучи най-лесно смилаемото от тавата, нищо чудно, че е избрано да промотира албума:

BMTH – It Never Ends

 

Въобще не ми се искаше да задълбавам толкова в парче-по-парче ревюто, но няма как да не спомена и своя фаворит – полседният трак в There is Hell… (Fox and The Wolf) суперолдскул саунд – бързина и мелодия, събрани само в 1:42 – стопроцентова класика, която е точно един от онези тънки моменти, които могат да те накарат да станеш най-големия фен на дадена банда само в рамките на 100 секунди. Абсолютен шедьовър:

BMTH – Fox And The Wolf

 

За да усетите напълно настроението в тавата, няма как да пропуснеме и едно от по-различните изпълнения, което обаче звучи не по-малко впечатляващо, въпреки на пръв поглед по-сълзливия си характер и… наличието пак на женски вокалчета и цигулки:

BMTH – Don’t Go

 

Ето и едно задължително парче от There is Hell…, с което приключвам – тавата е страхотна!!!

Posted on октомври 16, 2010, in Албуми. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: