MUSIC IS IN THE AIR – в петък става ясна цялата програма на SEEME 6!


Тази година, шестото издание на най-голямата музикална конференция в България – SeeMe (South-Eastern Europe Music Event) ще се проведе между 8 и 11 октомври в София.

„Сериозната“ част на събитието ще се подели между два клуба – Sofia Live Club и Студио 5 (и двата в НДК), а програмата изглежда много много интересна.
В петък (30 септемрви), организаторите от United Partners ще обявяват пълната програма на фестивала, но ето и малко подробности „от кухнята” за това, което ни очаква:
Първа голяма изненада – тази година близо половината от темите са с по-скоро практична насоченост и ще бъдат полезни на всички музиканти – в събота (8 октомври) ще се проведе майсторски клас по вокално пеене с Франко Бертачи (САЩ), предшестван от дълга дискусия по различни теми, свързани с музиката и благотворителността; неделята (9 октомври) ще предложи диджей академия в две части; в понеделник – майсторски клас по китара (с Ерик Сардинас), майсторски клас по композиране, майсторски клас по продуциране на музика и „уроци по стил” със Сузана Капеяро.
Бизнес дискусиите са може би най-интересните в историята на конференцията до момента и в тях ще се включат имена от най-големите музикални компании – Нийл Гафни – Изпълнителен Вицепрезидент, EMI, Великобритания; Скот Коен – основател и вицепрезидент на The Orchard, Великобритания; Улрик Кан – вицепрезидент EMI, Швеция и Кели Анастасопулу – Sony Music Entertainment, Дигитално бизнес развитие за Югоизточна Европа, Гърция.
Интересните чуждестранни гости продължават с човека, който избира кой да свири на може би най-добрия музикален фестивал в света – Гластънбъри – Мартин Елбърн, Сорен Кристенсен – Дания, SPOT on Denmark, Джеймс Дръри – Festival Awards; Иван Вълков – Spirit of Burgas. Бъдещето на радиото ще бъде представено от Джеймс Кридлънд – Media UK, Великобритания; Дарил Фон Деникен – International Radio Festival и Васил Върбанов – Tangra Mega Rock Online Radio. За онлайн маркетинга и имиджа на музикантите в социалните мрежи ще разберем от Гоги Гупта, отговорен за дигиталния маркетинг на Lady GAGA, Ke$ha и мн. др. топ имена в музиката. Дигиталните музикални услуги, новите измерения в индустрията, организирането на фестивали, голямата роля на издателите, връзката с брандовете и мобилните технологии са част от панелите в конферентната програма на SeeMe.
Да не забравяме и традиционно най-интересната част – слушателската сесия, за която всеки може да донесе своя музика, която на момента ще бъде слушана от екип от експерти и публично оценена и критикувана. Този път, SeeMe ще предложи цели 2 слушателски сесии – в събота и в понеделник.
Клубният афиш на събитието също е повече от пълен, което означава само едно – между 8 и 10 октомври София ще бъде музикалната столица на Европа, макар и само за уикенд.
Този петък (30 септември), от 12:30 в Радио Кафе пък ще бъде представена и пълната програма, която след това ще можете да намерите и тук.
SeeMe 6 – Music Is In The Air! 
Advertisements

Posted on септември 28, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Коментари.

  1. Определено има нужда от такова събитие, особено за младите музиканти, даже ще е добре да се разпростре и към други сфери.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: